15.11.05

OldBoy

Ahir vaig vore Oldboy, una peli Coreana del 2003 dirigida per Chan-Wook Park. Li han donat el gran premi del jurat de Cannes, el de millor pel·lícula de Sitges i el de millor pel·lícula estrangera dels British independent film awards, ahí es res. El problema dels premis, i en realitat de saber alguna cosa sobre les pel·lícules abans de vore-les, es que et condicionen, tu veus la tapa del DVD i et fixes en els premis i penses "colló esta peli ha d'estar molt guapa" i resulta que després és algo com 2046, de Kar-Wai Wong, que no saps per on agafar-la... I si no que li ho pregunten a Artur... Pues bé Oldboy no és una d'eixes, es més, está molt guapa, sempre amb disparitat d'opinions, que Mari em va abandonar als deu minuts i Pere als tres quarts d'hora, és el que passa quan intentes introduir als teus pares al cine Coreà.

La pel·lícula tracta de la venjança, per una banda Dae-Su Oh, per venjança però sense que ell en sàpiga res, és segrestat i tancat a una habitació durant 15 anys, únicament manté el contacte amb l'exterior mitjançant una televisió i una petita obertura a la porta per on li passen el menjar, durant eixe periode assassinen a la seua dona i l'acusen a ell. Quan ix, lògicament, necessita venjança i es posa a buscar qui l'ha tingut tancat. No conte més per si algú la vol vore, cosa molt recomanable. Ací la seua web.

Per cert, anit llegint La sombra sobre Insmouth, de H.P.Lovecraft, vaig saber que YMCA significa Young Men's Christian Associaton, és a dir Assiciació de Joves Cristians, no he tingut ganes de buscar-la ni de traduïr-la, però... Què deuen dir els Village People a la seua cançó homònima?