24.12.06

Festes

Fa uns dies va ser el meu aniversari, la data en que cadascú celebra que ha aguantat un any més en aquesta vida que ens ha donat el Senyor, que normalment coincideix amb el dia que respiràrem per primera vegada. Amb aquest motiu vaig a parlar de les festes obligades. Ja porte uns anys pensant-ho, preguntant-me perquè no podem triar el dia en que volem celebrar el nostre aniversari, o triar el canvi d’any o un dia per a reunir-nos tota la família per a sopar junts, perquè ha de ser el dia que naixquèrem, la nit de nadal o la de cap d’any?

Jo he decidit trencar amb les dates imposades canviant el meu aniversari. El dia que vaig nàixer va ser el 21 de desembre del 1984, el solstici d’hivern, el dia amb menys hores de sol, quan comença a fer fred de veres, és a dir, el pitjor dia de tot l’any, el que comença la pitjor estació, per això he decidit canviar-lo de solstici i celebraré l’aniversari el 21 de juny, que és tot el contrari.

Amb açò vull fer-vos reflexionar sobre les dates que ens imposen, i faig una crida per a que totes les famílies, tots els grups d’amics, totes les persones decideixquen els seus dies festius en base a les seues pròpies raons. No deixeu que ningú vos impose res, i menys si és de caire religiós, fora les festes religioses dels nostres calendaris!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

POS SI KE TENS RAO MUXAXO...PERO GRACIES A LA MARE SANTA ESGLESIA TENIM UNA DE FESTES KE TE KAGUES TIO!! JO ME PREGUNTE, SI NO ESTIGUERA LA PUTA ESGLESIA HI HAURIA TANTES VACANCES?? SQ SI NO... MADRESITA MADRESITA SANTA KE ME KEDE KOMO ESTE!! JAJAJAJAAJAJxD!!


EL JURAMANUÉ!!

Arnau Boix i Pla ha dit...

La veritat es que lo de dir que celebrar l'aniversari és una festa religiosa és un poc extrem. Ja posats, podriem passar dels dies de la setmana, i dels 12 mesos de l'any... o és que això és científic? O permetem 8 hores d'error a l'any?

Propose celebrar el moment de cada cicle solar que coincideix, no amb el dia del nostre naixement, sinó amb un de més important encara, el dia de la nostra fecundació, del inici del creixement,el moment del la inserció del cap de l'espermatozou a l'òvul, eixe clau miraculós que fa que estiguem ací...!

O es que així donarem raons als antiavortistes per a mantenir les quotes de conservadurisme religiós ben altes? Estem pillats pels collons nen.

Esteboix ha dit...

No he dit en cap moment que els aniversaris foren religiosos, simplement els he clavat en el sac de "festes obligades". I el que dius dels òvuls i els cap-grossos... ahi se te n'ha anat, no? el que volia dir és que hauriem de triar quan volem celebrar les coses. Res més.

I ja que traus lo dels mesos i les setmanes, crec que seria molt més pràctica una organització decimal, amb números redons, i no eixa merda de setmanes de 7 dies, dies de 24 hores i mesos alguns de 30 dies, uns altres de 31 i un de 28...