5.8.06

La dictadura de l'automòbil

Ja feia un temps que volia escriure sobre açò, però unes notícies que he llegit estos dies m'han empentat a fer-ho per fi. El tema és que els dies 28 i 29 de juliol va aparéixer a El Económico i Las Províncias respectivament una notícia que deia que una serie de col·lectius del Port de Sagunt (de cuyo nombre no quiero acordarme) reclamaven la retirada del les zones blaves a no se quina avinguda, les raons que semblaven donar (dic semblaven perque els periodistes poden ser molt cabrons i espere que les raons siguen unes altres) és que els conductors ja no aparcaven els seus vehicles a l'avinguda, sinó als carrers del voltant, impedint que els veïns tragueren les cadires per sentar-se a la fresca.

I dic jo, per a solucionar el problema de les cadires no seria millor demanar que es prohibira aparcar a eixos carrers? això ho arreglaria en seguida, o és que el que passa és que no volen amollar els ebros? El vertader problema, l'origen de tots els maldecaps, és que la gent es compra un cotxe (o cotxes) sense tindre lloc on guardar-lo i sent la necessitat d'envaïr la via pública (és a dir, de tots, tant dels que tenen cotxe com dels que no) per a deixar-lo estacionat mentre no l'usa. Vaig a posar un exemple, el senyor X es compra un sofà, però com que no te lloc a casa el deixa 'aparcat' al carrer, després es compra una tele, però com que el sofà està baix decideix posar-hi allí també la tele i convertir una parcel·la de 3x3 metres del carrer en la seua saleta d'estar, absurde, no? quan et compres un sofà és perquè tens lloc a casa. Aleshores, per què no funciona el mateix raonament amb els cotxes? Per què permetem que envaisquen el carrer impunement? Des d'ací demane públicament zona blava permanent i universal, qui vullga aparcar al carrer, que pague.

Ni un cotxe més als nostres carrers! Avall la dictadura dels automòbils! Els carrers per als vianants!

1 comentari:

Esteboix ha dit...

De part del meu tete:

Que crack, es pot dir mes fort pero no mes clar. Jo afegiria uns comentaris sobre el transport public i sobre l'extermini de segregacion porteña. Pero em conforme amb aconseguir penjar aso en este bloc.

No ho he aconseguit, que exclusiu! Nomes per a usuaris de bloguespot!! A la proxima será. Óstia! hé trobát un accént!

--
Arnau - www.dimonis-lacorbella.com