25.2.06

Alliberament Nacional i Lluita de Classes

Ahir vaig anar a una espècie de xarrada-debat al moll, alliberament nacional i lluita de classes, el que significa que vos vaig a avorrir amb el primer post polític del blog.

La veritat és que no sé per on començar, podria donar algunes dades 'objectives' d'una enquesta del CIS (Centre d'Investigació Sociològica), que donant-la per bona ens diuen que: el 14'6% dels valencians es senten només espanyols, el 18'3 més espanyols que valencians, el 55'9 igual de valencians que espanyols, el 7'8 més valencians i el 1'5 només valencians. A més el 58'2% estan molt orgullosos de ser espanyols i el 34'2 s'en senten bastant orgullosos. I per acabar amb tanta xifra només em resta dir que un 86'6% dels valencians pensen que el País Valencià (llegiu Comunidad Valenciana) és una regió, d'Espanya per suposat.

Amb aquest panorama i sent realistes poc d'alliberament nacional veig jo com no ens n'anem tots a Andorra, a fer el medieval com diu mon pare. La veritat és que hi ha per a deprimir-se, jo pense que abans de pensar en coses tan grans com les independències i les òsties (i parlant d'òsties, el 81'6% dels valencians es considera catòlic) hauriem de vore els problemes dels nostres pobles, sí, estic parlant de les construccions massives i els camps de Francesc (aquest acudit és meu), però també de la millora de l'accessibilitat dels carrers i de la dignificació de les festes populars, estic pensant per exemple en les falles. El que pretenc dir és que no ens podem posar a discutir de si Marx tal, que si l'estat espanyol cual o si em de penjar al rei mentre no tinguem solucionats els problemes de base, els que realment importen, perquè la veritat, estar baix la bandera espanyola, la repúblicana o les quatre barres a mi personalment m'importa una merda.

I acabe ja, que encara no sóc capaç de menjar del que escric, ara el que espere és que algú conteste donant la seua opinió sobre el tema. Será possible aquesta vegada?

Pàgina del CIS: http://www.cis.es/cis/opencms/CA/index.html
L'enquesta: http://www.cis.es/cis/export/sites/default/-Archivos/Marginales/2600_2619/2610/Es2610ccaa_A_mod.pdf
Andorra a la viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Andorra

1 comentari:

A. J. ha dit...

com va dir Chillida, "un home, qualsevol home, val més que una bandera, qualsevol bandera"